nederland

Reddingsbrigade plaatst boei in mui Egmond

Door ANP - 25 augustus 2016

EGMOND AAN ZEE (ANP) – Bij Egmond aan Zee is donderdagochtend een muienboei geplaatst als extra waarschuwing voor sterke stroming in het zeewater. Dat meldt de reddingsbrigade van de Noord-Hollandse kustplaats. Het gaat om een proef die vorige week is aangekondigd.

De boei ligt in de muistroom om duidelijk aan te geven waar in zee het gevaarlijk is. Ook zijn twee vlaggen geplaatst aan het begin en einde van de mui. Strandgangers mogen niet de zee in tussen de twee zogenoemde beachflags.

De sterke stroming in de mui zorgt voor gevaarlijke situaties: deze maand verdronken een meisje van zeventien en een vijftienjarige jongen.

Muien zijn sterke aflandige stromingen tussen twee zandbanken die zwemmers ver de zee in kunnen zuigen.