nederland

Reden opmerking over bom nog onduidelijk

Door ANP - 01 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – Het is nog niet duidelijk waarom de 41-jarige Amsterdammer die op de A4 bij Sloten is aangehouden in een bus een opmerking maakte over een bom. De politie heeft de man nog niet gehoord, zei een woordvoerster maandag.

Bij zijn arrestatie zou hij gezegd hebben geschrokken te zijn van de commotie en ,,dat het niet zo bedoeld was”, aldus een woordvoerster.

De politie kreeg om 08.53 uur een melding over iemand die vreemde opmerkingen maakte met daarin het woord ‘bom’. De buschauffeur zette vervolgens de bus aan de kant, waarna alle inzittenden eruit werden gehaald. Het voertuig werd vervolgens onderzocht, maar er werd niets verdachts gevonden.

De A4 was richting Den Haag enige tijd afgesloten.

Sinds zaterdagmorgen houdt de marechaussee extra controles rondom en op Schiphol nadat er een ‘signaal van dreiging’ was binnengekomen. De A4 loopt langs de luchthaven.