nederland

Rode Kruis haalt 150.000 euro op voor Syrië

Door ANP - 25 augustus 2016

DEN HAAG (ANP) – Het Nederlandse Rode Kruis heeft sinds zaterdag 150.000 euro opgehaald voor het door oorlog geteisterde Syrië. De organisatie opende vorige week giro 6868 voor medische hulp in het land.

Het Internationale Rode Kruis zegt tientallen miljoenen euro’s nodig te hebben voor onder andere operatiematerialen, medicatie en het inzetten van hulpverleners en hulpgoederen. De organisatie wil via de inzameling ook hulp bieden in conflictgebieden buiten Syrië. Het gaat om landen als Jemen, Irak, Zuid-Soedan, Afghanistan, Somalië en Libië.

,,Minstens 40 miljoen mensen in de zes grootste crisis- en conflictgebieden ter wereld hebben geen toegang tot gezondheidszorg. Ziekenhuizen zijn verwoest, er is een gebrek aan medicatie en medisch personeel is gevlucht”, aldus Het Rode Kruis.