nederland

Ruim 480.000 kijkers voor Dyab Abou Jahjah

Door ANP - 01 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – Het VPRO-programma Zomergasten met de controversiële Belgisch-Libanese publicist Dyab Abou Jahjah heeft zondagavond 484.000 kijkers getrokken en staat daarmee op de achttiende plaats van het dagelijkse kijkerslijstje van de Stichting KijkOnderzoek. De strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en PSV was het best bekeken programma (SBS) met ruim 1,7 miljoen voetballiefhebbers. Het NOS Journaal van 20.00 uur staat op de tweede plaats, gevolgd door de huldiging van PSV als winnaar van de Johan Cruijff Schaal.

In de aanloop naar Zomergasten liet een aantal actiegroepen van zich horen omdat Dyab Abou Jahjah in de uitzending aan het woord kwam. De Joodse actiegroep TOF (Tradition is Our Future) zette een advertentie in de krant waarin de VPRO ter verantwoording werd geroepen omdat het ,,gevaarlijk” was om de ,,militante en antisemitische” Dyab Abou Jahjah een podium te geven. De belangenorganisatie Federatief Joods Nederland deed aangifte tegen hem en het programma.