nederland

SBS krijgt weer een nieuwe directeur

Door ANP - 01 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – Remco van Leen gaat aan de slag als directeur content bij SBS Broadcasting. Hij krijgt hierbij de zender SBS6, Net5, Veronica en SBS9 onder zijn hoede. De 50-jarige Van Leen volgt Peter Lubbers op, die na zo’n anderhalf jaar vertrekt.

Het gerucht ging al langer dat Lubbers weg zou gaan bij SBS. De reden van zijn vertrek is niet bekendgemaakt. SBS-topman Peter de Mönnink zegt Lubbers ,,erkentelijk” te zijn. ,,Mede dankzij zijn visie heeft onze zendergroep een steviger positie opgebouwd in marktaandeel en een duidelijker profiel gekregen. Inzichten die wij graag gebruiken bij het bouwen van onze toekomst.”

Van Leen was de afgelopen jaren mediadirecteur bij de AVROTROS. ,,Met Remco van Leen halen we een zeer ervaren mediaman in huis”, aldus De Mönnink. ,,Iemand die weet wat het is om gericht op de consument de juiste content via de juiste kanalen te verspreiden, een cruciale plek in het steeds meer crossmediale en sterk veranderende tv-landschap waarin wij als mediabedrijf opereren.”