nederland

‘Schiphol berekent geluidsoverlast niet goed’

Door ANP - 25 augustus 2016

UTRECHT (ANP) – Schiphol moet beter kijken naar de geluidseffecten van stijgende en dalende vliegtuigen. Uit onderzoek blijkt dat de nieuwe start- en landingsprocedures op de luchthaven meer overlast geven dan waar de luchthaven van is uitgegaan. Dit kan gevolgen hebben voor de verdere groei van Schiphol, blijkt uit een donderdag verschenen rapport van de commissie voor de milieueffectrapportage (m.e.r.).

De commissie deed onderzoek in opdracht van staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. Dit omdat omwonenden hun twijfels hadden bij de veronderstelde geluidswinst die de nieuwe start- en landingsprocedures beoogden te hebben.

Hoewel bij de start volgens de commissie wel sprake is van minder geluid, is dat bij de landing onderschat.