nederland

Sportzomer kluistert Nederland aan de buis

Door ANP - 22 augustus 2016

HILVERSUM (ANP) – Door de sportzomer waren de afgelopen maanden veel mensen aan de buis gekluisterd. Volgens de NOS keek 94,8 procent van de Nederlanders (boven de zes jaar) naar het EK voetbal, de Tour de France en/of de Olympische Spelen. Dat komt neer op 14,8 miljoen mensen.

De Olympische Spelen, die in de nacht van zondag op maandag eindigden in Rio de Janeiro, trokken de meeste kijkers (81,7 procent). Het EK voetbal volgde met 75,7 procent en zo’n 66,9 procent van de Nederlanders volgde de Tour via de televisie.

De gemiddelde sportliefhebber zat deze zomer zo’n 37,5 uur voor de televisie.

Overigens hield de sportzomer van 2012 meer mensen aan de buis gekluisterd, namelijk 97 procent. Dat het er nu iets minder zijn, komt volgens de NOS door het tijdsverschil met Brazilië, waardoor veel wedstrijden midden in de nacht waren.