nederland

Stroomstoringen in Bergschenhoek en Rotterdam

Door ANP - 04 augustus 2016

BERGSCHENHOEK (ANP) – Enkele duizenden inwoners van Bergschenhoek en Rotterdam-IJsselmonde hebben woensdagavond en -nacht zonder stroom gezeten. In Bergschenhoek, ten noorden van de Maasstad, viel bij circa 4500 huishoudens rond half tien ’s avonds de elektriciteit uit.

Het probleem zat in een elektriciteitsstation. Daar kwam flink wat rook uit. De brandweer moest eraan te pas komen voordat monteurs naar binnen konden. Zo’n drie uur na het begin van de storing hadden de meeste klanten weer stroom, meldde netbeheerder Stedin. Ongeveer achthonderd huishoudens en bedrijven moesten langer wachten.

In Rotterdam-IJsselmonde ging het om 1300 aansluitingen. Zij hadden na anderhalf uur weer elektriciteit. Een defecte kabel was daar de oorzaak.