nederland

Teleurgestelde Verstappen-fans alweer in file

Door ANP - 28 augustus 2016

SPA-FRANCORCHAMPS (ANP) – Opnieuw lange files op de wegen rond Spa-Francorchamps. Maar ditmaal terug naar Nederland. Tienduizenden Nederlanders zagen zondag op het circuit hoe ‘hun’ coureur Max Verstappen op een teleurstellende elfde plek eindigde bij de Grote Prijs van België. Eind van de middag stond het al behoorlijk vast in de Ardennen. Maar begin van de avond was het zelfs velen nog niet eens gelukt de parkeerplaats te verlaten.

Volgens de VID staan honderden Nederlanders al uren muurvast op de parkeerplaatsen bij Spa. En daarna komen de Verstappen-fans terecht op met auto’s dichtgeslibte lokale wegen.

Op de E25 tussen Luik en Maastricht is door werkzaamheden aan beide kanten maar een rijstrook beschikbaar en daardoor ontstonden opnieuw files, evenals zaterdag en zondagochtend het geval was. De ANWB adviseert mensen om voor een alternatieve route naar Nederland te kiezen.

De Belgische politie laat op Twitter weten dat met veel mankracht wordt gezorgd voor een ‘vlotte uitstroom’. Ook adviseert ze Nederlanders nog even te wachten met de terugreis om het verkeer zo te spreiden. Maar eveneens op Twitter melden boze automobilisten dat ze al twee tot drie uur bezig zijn om alleen al van de parkeerplaats af te komen. Er zouden geen verkeersregelaars zijn.