nederland

Topdrukte bij Reddingsbrigade

Door ANP - 25 augustus 2016

RIJSWIJK (ANP) – De Reddingsbrigades in Nederland hebben drukke dagen achter de rug. De strandwachten kwamen sinds maandag minstens zevenhonderd keer in actie. Het gaat om voorlopige cijfers, grote posten zoals die in Den Haag moeten nog informatie aanleveren, aldus een woordvoerster.

Twee keer werd iemand uit het water gered, onder meer in Zandvoort. Verder zijn door de hitte veel mensen onwel geworden aan het einde van de dag, aldus de Reddingsbrigade. Tientallen kinderen werden met hun ouders herenigd; verder waren de redders vooral druk met het plakken van pleisters en het verzachten van wespensteken.

Mogelijk wordt een record gevestigd, stelde de zegsvrouw. In een ‘normale’ warme week komen de strandwachten ongeveer duizend keer in actie, in een rustige regenachtige vakantieweek is dat driehonderd keer. Maandagochtend zijn de cijfers compleet.

Bij de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij, onder meer verantwoordelijk voor de veiligheid op het IJsselmeer en de Noordzee, was het juist opmerkelijk rustig. Er kwamen niet meer meldingen dan normaal binnen bij het Kustwachtcentrum. Wel kampten enkele plezierjachten met motorstoringen.