nederland

Tribute aan Toots vanaf Domtoren en in Londen

Door ANP - 22 augustus 2016

UTRECHT (ANP) – De maandag overleden Jean ‘Toots’ Thielemans wordt maandagavond onder meer geëerd in Utrecht en in Londen. Vanaf de Domtoren speelt pianist Mike del Ferro een kort eerbetoon. In de Royal Albert Hall in Londen speelt het Metropole Orkest met Quincy Jones, een liefhebber van Thielemans, en ook daar zal een nummer zijn gewijd aan de man met de mondharmonica.

Het eerbetoon is ingelast tijdens een zomeravondconcert van de Utrechtse Klokkenspel Vereniging. De stadsbeiaardier van Utrecht, Malgosia Fiebig, speelt na het eerbetoon aan ‘Toots’ allerlei hits van The Beatles.

In de agenda van het Metropole Orkest staat maandagavond een eerbetoon aan muzikale legende Quincy Jones. Het orkest speelt bij de BBC Prom in de Londense Royal Albert Hall waarbij Quincy Jones (83) ook zelf zal dirigeren. De componist/producer/arrangeur was groot fan van Toots Thielemans. Het Metropole speelt maandagavond dan ook een nummer waar de Vlaming aan heeft meegewerkt.