nederland

Tyranossaurusskelet ingehaald in Leiden

Door ANP - 26 augustus 2016

LEIDEN (ANP) – Het skelet van een Tyrannosaurus rex wordt vrijdag met veel spektakel ingehaald in Leiden, waar het een plaats krijgt in Museum Naturalis.

De vrachtwagen met de botten van de dinosaurus wordt ’s ochtends onder politiebegeleiding naar Leiden gereden. Daar kijkt in de binnenstad een plein vol schoolkinderen live mee hoe de vrachtwagen in gezelschap van onder meer een praalwagen van het Rijnsburgse bloemencorso en bioloog Freek Vonk naar ze toe komt.

‘Trix’, zoals Naturalis de vrouwtjesdino noemt, is met hulp van crowdfunding aangekocht. De Tyrannosaurs hoort tot de drie meest complete T. rex-skeletten ter wereld. Van de roofzuchtige dino met de grote kop en korte voorpoten zijn er wereldwijd slechts tien gevonden. Naturalis is het enige museum buiten de Verenigde Staten dat een Tyrannosaurus rex bezit.

Een tentoonstelling met de dino is vanaf 10 september te zien.