nederland

Utrecht: te veel gevaarlijke stoffen

Door ANP - 26 augustus 2016

UTRECHT (ANP) – De gemeente Utrecht wil dat er minder gevaarlijke stoffen over het spoor worden vervoerd en eist dat het Rijk zich houdt aan de gemaakte afspraken daarover. Utrecht heeft daarover een brandbrief gestuurd aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Milieu en Infrastructuur.

Het ministerie maakte onlangs cijfers bekend waaruit blijkt dat er veel meer gevaarlijke stoffen zijn vervoerd over het spoor bij Utrecht dan afgesproken. Ook over trajecten waar überhaupt geen gevaarlijke stoffen vervoerd mogen worden is dit gebeurd. Zoals Utrecht-Amersfoort en Harmelen-Utrecht.

Vooral het vervoer van brandbare gassen valt op; hiervan werd volgens Utrecht drie keer zoveel vervoerd als afgesproken.

De gemeente wil met spoed in gesprek met de staatssecretaris en de provincie.