nederland

Verdachte zaak dode agent Bonaire vrijgelaten

Door ANP - 27 augustus 2016

KRALENDIJK (ANP) – De man die afgelopen week werd aangehouden omdat hij iets te maken zou hebben met de dood van een Nederlandse politieagent op Bonaire, is inmiddels weer op vrije voeten. Wel blijft hij verdachte. Volgens het Openbaar Ministerie en het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) is er onvoldoende reden om de man in voorarrest te houden. De man was de gebruiker van een wit busje dat in verband gebracht wordt met de zaak. Het busje is in beslag genomen en wordt nader onderzocht.

Inmiddels zijn op Bonaire vijftien Nederlandse rechercheurs aangekomen. Ook medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut en politiemensen van de eilanden Aruba en Curaao werken aan de zaak.

De 45-jarige politieagent, die sinds 2013 bij het KPCN werkt, werd op 18 augustus doodgeschoten tijdens een schietpartij op Bonaire. Inmiddels is duidelijk geworden dat de dodelijke kogels niet uit een politiewapen kwamen.

De politieman was met een collega naar een woning aan de westkant van het eiland gestuurd, waar een overval werd gepleegd. Toen de agenten arriveerden, kwam het tot een achtervolging en vervolgens tot een schietpartij. Het slachtoffer werd gewond naar het ziekenhuis gebracht, maar kon niet meer worden gered.