nederland

Verkeersregelaars tegen ongelukken op de pont

Door ANP - 17 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – Bij de opstapplekken van de veerponten achter het Amsterdamse Centraal Station worden per direct verkeersregelaars neergezet. Ze moeten de reizigersstroom in goede banen leiden en ongelukken zien te voorkomen. Dat bevestigt het ov-bedrijf GVB na een bericht van AT5. De regelaars komen ook bij de opstapplaatsen aan de overkant van het IJ.

Aanleiding voor de maatregel zijn twee recente ongelukken waarbij mensen met been of voet klem kwamen te zitten in de klep van de pont, die voor de afvaart omhoog komt. ,,Daarvan zijn we erg geschrokken. En bij ons geldt: veiligheid voor alles”, aldus een GVB-woordvoerder woensdag.

Het is op dit moment erg druk bij de ponten, onder meer door de tijdelijke sluiting van de IJtunnel in verband met werkzaamheden. Daardoor moeten veel buspassagiers met de pont naar de overkant.

De verkeersregelaars blijven in elk geval de komende anderhalve week bij de veerponten staan. Dan gaat de IJtunnel weer open. Mocht het daarna nog zo druk zijn, dan wordt bekeken of ze langer kunnen blijven.