nederland

Werkzaamheden spoorbrug A1 lopen uit

Door ANP - 21 augustus 2016

UTRECHT (ANP) – De werkzaamheden aan de spoorbrug over de A1 bij Muiderberg lopen uit. Rijkswaterstaat verwacht niet dat de rijbaan richting Amsterdam zoals gepland maandagochtend om 5 uur weer volledig beschikbaar is voor het verkeer. Er zijn dan slechts twee rijstroken open, waardoor weggebruikers rekening moeten houden met drukte op de weg.

Een woordvoerster van Rijkswaterstaat adviseert mensen om op het traject ,,rekening te houden met forse hinder.” Weggebruikers kunnen eventueel een omleidingsroute volgen, die loopt via Utrecht. Het werk aan de weg richting Amersfoort zal maandagochtend vroeg wel gereed zijn.

Rijkswaterstaat is dit weekeinde bezig met grootscheepse werkzaamheden op de A1. De weg wordt compleet vernieuwd. Tegelijkertijd wordt de oude spoorburg die de snelweg overspant gesloopt, waarna de nieuwe brug die er ligt, in gebruik kan worden genomen.

De sloopwerkzaamheden zorgen voor tegenslag. ,,De steunpunten van de oude spoorbrug zijn taaier dan voorzien. Het slopen daarvan gaat, ondanks de inzet van de grootste machines, langzamer dan gepland”, aldus Rijkswaterstaat.