nederland

Yuri in de ringen op laatste dag Lowlands

Door ANP - 21 augustus 2016

BIDDINGHUIZEN (ANP) – Yuri van Gelder doet op de laatste dag van Lowlands zijn olympische oefening in de ringen. Het festival heeft de turner uitgenodigd nu hij de finale moest missen op de Olympische Spelen wegens wangedrag. Van Gelder is om 12.30 uur te zien in de ringen die voor de gelegenheid komen te hangen in de Alpha-tent.

,,We vonden dat hij wel een podium verdient nu hij niet meer de finale kan doen op de Olympische Spelen”, zei een woordvoerder van organisator Mojo eerder deze week. Na het optreden van Van Gelder krijgt de tent een theaterfunctie, want dan geeft cabaretier Hans Teeuwen een show.

Zondag komt ook de Amerikaanse band Eagles of Death Metal naar Biddinghuizen, die bij de terroristische aanslag op de Parijse concertzaal Bataclan op het podium stond. Verder staan er optredens gepland van onder anderen Damian Marley, Chase & Status, The Neighbourhood, James Blake en LCD Soundsystem. Ook zijn Klaas Dijkhoff en Sylvana Simons er te vinden voor de Llowgenda, het maatschappelijk-politieke programma van Lowlands.