nederland

Zaak Iris van den Hooff definitief gesloten

Door ANP - 25 augustus 2016

LEEUWARDEN (ANP) – Er komt definitief geen nader onderzoek naar het overlijden van Iris van den Hooff. De 23-jarige vrouw werd in juli 2014 dood aangetroffen in haar woning in Groningen. De politie hield het op zelfmoord, maar haar familie vermoedde een misdrijf. Het lichaam van Iris werd opgegraven en er zijn extra getuigen gehoord, maar het gerechtshof in Leeuwarden ziet geen aanleiding te twijfelen aan de zelfdoding van de jonge vrouw.

Met een zogenoemde artikel 12-procedure bij het hof probeerden de nabestaanden van Iris alsnog een strafrechtelijk onderzoek af te dwingen. Ook na het horen van vijf buren concludeerde het hof vorige maand dat er onvoldoende aanknopingspunten zijn voor nader politieonderzoek. Dat maakte het ressortsparket donderdag bekend.

,,Hoewel de bij de klagers levende twijfels over de doodsoorzaak van Iris mogelijk nog niet zijn weggenomen, zijn er onvoldoende concrete aanwijzingen dat Iris als gevolg van een strafbaar handelen van een derde is overleden.”