nederland

Acht jaar extra straf voor Brabantse ‘Clyde’

Door ANP - 26 september 2016

DEN BOSCH (ANP) – De rechtbank in Den Bosch heeft maandag de dertigjarige Manuel van V. uit Tilburg acht jaar cel gegeven, bovenop de levenslange celstraf die hij vorig jaar in België al kreeg. Van V. is de mannelijke helft van het duo dat bekend werd als de Brabantse ‘Bonnie en Clyde’.

De man is schuldig aan een reeks gewelddadige woningovervallen in september en oktober 2011 in Noord-Brabant. Hij voerde die samen uit met onder anderen zijn toenmalige vriendin Tessa van D. (nu 27), de ‘Bonnie’ van het koppel, vernoemd naar een Amerikaans bankroversduo uit de jaren dertig.

De reeks overvallen mondde in oktober 2011 uit in de moord op een makelaar in België, waarvoor Van V. levenslang kreeg en Van D. 28 jaar. Zij kreeg maandag voor haar beperkte rol bij de overvallen nog drie maanden cel.