nederland

Agenten bekogeld bij feest Amsterdam-Zuidoost

Door ANP - 25 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – Agenten zijn in de nacht van zaterdag op zondag bekogeld door bezoekers van een feest in Amsterdam-Zuidoost na meldingen van geluidsoverlast. De ME en de Koninklijke Marechaussee kwamen er uiteindelijk ook aan te pas.

Agenten gingen naar het feest dat bezocht werd door zo’n tweehonderd mensen. Toen de muziek op verzoek van de politie zachter was gedraaid, werden ze bekogeld met onder meer stenen. Een agent werd geraakt, maar raakte niet gewond.

De agenten trokken zich terug en kregen later versterking van de ME en de Koninklijke Marechaussee, waarna de feestgangers uiteen werden gedreven. Er is een persoon aangehouden wegens belediging van een agent.

In Vlissingen is een motorrijder aangehouden, omdat hij inreed in op agenten die toezicht hielden op het uitgaanspubliek. De agenten maanden hem te stoppen, maar in plaats daarvan gaf hij meer gas en reed op hen in. Niemand raakte gewond.