nederland

Amsterdam naar rechter om windmolens

Door ANP - 16 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse wethouder Abdeluheb Choho (duurzaamheid) stapt naar de rechter om het voor elkaar te krijgen dat er in de stad nieuwe windmolens komen. De gemeente ligt al zes jaar in de clinch met de provincie Noord-Holland, die de komst van de windmolens tegenhoudt.

Volgens zijn woordvoerder, die een bericht hierover vrijdag in Trouw bevestigt, is donderdag nog een zogenoemde zienswijze ingediend bij de provincie om de komst van de ongeveer 25 windmolens alsnog voor elkaar te krijgen. De wethouder heeft er echter geen vertrouwen meer in dat dit iets oplevert en kondigt daarom al een gang naar de bestuursrechter aan.

Choho wil snel aan de slag met de realisatie van duurzame energieproductie met extra windmolens. ,,Maar door absurde en kafkaëske regels van de provincie komen we niet vooruit”, zegt hij in de krant.