nederland

Augustus weer recordmaand voor Schiphol

Door ANP - 12 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – Reizigers hebben luchthaven Schiphol in augustus weer een record bezorgd. Ruim 6,4 miljoen passagiers reisden vorige maand via de luchthaven. Daarmee was augustus 2016 de drukste maand ooit voor Schiphol. Dat bevestigde een woordvoerder van Schiphol maandag.

In totaal nam afgelopen maand op jaarbasis het aantal passagiers met 7,9 procent toe. Vooral het aantal passagiers op vluchten binnen Europa steeg fors. Hier werd een plus van ruim 10 procent gemeten, tot 4,6 miljoen passagiers. Intercontinentaal groeide het aantal passagiers met 2,3 procent tot 1,8 miljoen.

Op 12 augustus werden 220.000 passagiers verwerkt, waarmee de luchthaven die bewuste vrijdag de drukste dag ooit beleefde.

Het oude record was pas een maand oud. In juli werden 25.000 passagiers minder verwerkt.