nederland

Behandeling moordzaak Ingrid Visser gestart

Door ANP - 28 september 2016

MURCIA (ANP) – In het Spaanse Murcia is woensdagmiddag het proces tegen de verdachten van de moord op de Nederlandse volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein inhoudelijk van start gegaan. Dat gebeurde na de selectie en installatie van de jury.

De secretaris van de het Provinciale Hof in Murcia opende de zaak met de lezing van de beschuldiging van de openbare aanklager. Daarin werd in detail uiteengezet hoe de drie hoofdverdachten hun misdrijf voorbereidden en hoe zij na de dubbele moord de lichamen van hun slachtoffers verminkten om die makkelijker te kunnen begraven.

De Spaanse verdachte Juan C. (39) en zijn vermoedelijke handlangers, de Roemenen Valentin I. (62) en Constantin S. (50), hoorden de beschuldigingen roerloos aan. Tegenover hen in de rechtszaal zaten de moeder van Igrid Visser en enkele andere familieleden van de slachtoffers.