nederland

Brandweer voorzichtig bij ongeluk met Tesla

Door ANP - 07 september 2016

BAARN (ANP) – De brandweer is woensdag uiterst voorzichtig te werk gegaan bij een ongeluk met een elektrische auto bij Baarn. De auto, een Tesla, was tegen een boom geknald en raakte zwaar beschadigd.

Bij ongelukken met elektrische auto’s volgen de hulpdiensten een speciaal protocol dat in 2009 werd opgesteld door de branchevereniging, aldus een woordvoerder van de RAI Vereniging. Dat is opgesteld omdat de accu’s van elektrische auto’s hoogspanning opwekken. De brandweer weet bij ,,gewone” ongelukken – als de auto nog op vier wielen staat – precies hoe de elektrische installatie moet worden uitgeschakeld. Bij het ongeluk in Baarn was de auto zo erg beschadigd, dat de brandweerlieden hier vanaf weken. ,,We namen het zekere voor het onzekere”, laat een woordvoerder van de brandweer weten.

Tesla was niet bereikbaar voor commentaar.

Bij het ongeluk kwam de bestuurder van de auto om het leven. Het gaat om een 53-jarige man uit Hilversum.