nederland

CDA wil minister voor Familie en Gezin

Door ANP - 12 september 2016

DEN HAAG (ANP) – Het CDA wil een minister voor Familie en Gezin. En voor alle jongeren moet er een maatschappelijke dienstplicht komen.

Dat zijn twee punten die in het verkiezingsprogramma van de christendemocratische partij komen. Deze en dertien andere voorstellen kregen de meeste stemmen van CDA-leden op een speciale bijeenkomst zaterdag in Amsterdam. De uitslag werd maandagmiddag bekendgemaakt.

De minister is nodig ,,voor meer aandacht en betere ondersteuning van gezinnen en families, van jong tot oud en in elke samenstelling.”

De maatschappelijke dienstplicht voor jongeren is nodig om ,,de verbinding, het normbesef en burgerschap in de samenleving te versterken.” Het CDA zegt dat groeiende tweedelingen de samenhang van de samenleving bedreigen. Om jongeren gelijke opleidingskansen te bieden moet er een alternatief voor het leenstelsel komen.