nederland

Corps Groningen schorst leden om ‘bangalijst’

Door ANP - 23 september 2016

GRONINGEN (ANP) – Het Groningse studentencorps Vindicat Atque Polit schorst een groep van dertien leden die een lijst met 22 vrouwelijke leden hebben verspreid. Op de lijst stonden naast de naam en een foto, ook contactgegevens en een ‘score’ voor de prestaties tussen de lakens. Vindicat zegt in een verklaring zich te distantiëren van de lijst en de gang van zaken te betreuren.

De lijst verscheen donderdagavond op internet en via stadsblog Sikkom werd het nieuws verder verspreid. Het bestuur van Vindicat meent dat ‘de grenzen van een studentengrap’ zijn overschreden. ,,Ik wil benadrukken dat deze actie haaks staat op de normen en waarden van Vindicat en hoe wij onze vrouwelijke leden zien”, zegt rector Stijn Derksen.

Er zijn inmiddels maatregelen getroffen. Zo hebben de vrouwen op de lijst een nieuw telefoonnummer. De kosten daarvan worden op de leden verhaald.