nederland

Deel treinverkeer Randstad-Brabant ligt stil

Door ANP - 23 september 2016

UTRECHT (ANP) – Door een technische storing in de spoortunnel in Barendrecht is vrijdag de noord-zuidtreinverbinding tussen Brabant en de Randstad stil komen te liggen. Er rijden voorlopig geen treinen tussen Rotterdam Lombardijen en Zwijndrecht.

De NS heeft bussen ingezet. Hoe lang de storing gaat duren is niet bekend. Wie van noord naar zuid wil reizen kan het beste omrijden via Utrecht en Den Bosch en vervolgens doorreizen naar Breda of verder, adviseert de NS.

Volgens een woordvoerster van het spoorbedrijf zijn er niet genoeg bussen om alle reizigers tijdens de spits te vervoeren. Het is daardoor erg druk op de stations Lombardijen, Barendrecht en Zwijndrecht. Volgens de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond staan er zeker duizend gestrande treinreizigers op en rond station Lombardijen. Hulpdiensten zijn paraat bij het station.

Al eerder zijn er problemen geweest met de technische installatie in de tunnel in Barendrecht. Begin deze maand werd de blusinstallatie door nog onbekende oorzaak geactiveerd waardoor de tunnelbuizen volliepen met schuim. In juni was er ook aan afsluiting na een loze melding.