nederland

Dinsdag nauwelijks treinen over Moerdijkbrug

Door ANP - 12 september 2016

BREDA (ANP) – Over de Moerdijkbrug rijden dinsdag een groot deel van de dag geen treinen. Tussen 09.00 uur en 21.00 uur worden reparatiewerkzaamheden uitgevoerd aan het spoor op de brug over het Hollandsch Diep die Noord-Brabant en Zuid-Holland verbindt. Dat meldt spoorbeheerder ProRail maandag.

Het treinverkeer ondervindt hinder van een zogenoemde spoorstaafbreuk. Het herstel van zo’n breuk kost volgens ProRail veel tijd. ,,De lassen op de brug slijten relatief snel. De afgelopen periode hebben zich op de Moerdijkbrug vaker spoorstaafbreuken voorgedaan.”

Reizigers worden tussen Lage Zwaluwe en Dordrecht met bussen vervoerd en zijn volgens de Nederlandse Spoorwegen een halfuur tot een uur langer onderweg.