nederland

Eis: 4,5 cel voor directeur Prime Champ

Door ANP - 22 september 2016

ROERMOND (ANP) – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag voor de rechtbank in Roermond 4,5 jaar gevangenisstraf geëist tegen de 54-jarige ex-directeur Geert V. van champignonkwekerij Prime Champ Production BV. Het OM beschuldigt hem en enkele andere medewerkers van het bedrijf van uitbuiting van zo’n zeshonderd Poolse werkneemsters, valsheid in geschrifte, fraude en mensenhandel. De aanklager wil ook een beroepsverbod voor V. van vijf jaar.

Voor de financiële man Ton S. (48) wil het OM 2,5 jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk wegens valsheid in geschrifte. Tegen degene die loonstrookjes zou hebben vervalst, Roy R. (44), eiste het OM 240 uur taakstraf wegens valsheid in geschrifte.

Drie Poolse leidinggevenden (39, 40 en 35 jaar) moeten als het aan het OM ligt 21 en 30 maanden (tweemaal) de cel in voor mensenhandel.