nederland

Eis tot tien jaar Brabantse Bonnie en Clyde

Door ANP - 12 september 2016

DEN BOSCH (ANP) – Tegen Tessa van D. (27) en Manuel van V. (30), beter bekend als de Brabantse ‘Bonnie en Clyde’, zijn maandag straffen van respectievelijk één en tien jaar cel geëist. Zij stonden voor de rechtbank in Den Bosch terecht vanwege gewelddadige roofovervallen die ze in in september en oktober 2011 in Brabant pleegden, in aanloop naar de roofmoord op de Belgische makelaar Gunther Haagen.

Vanwege die moord zijn ze vorig jaar in België al veroordeeld tot 28 jaar en levenslang. Zwaar onder invloed van speed en coke trokken de twee toenmalige geliefden uit Tilburg een spoor van vernieling, samen met enkele andere al veroordeelde daders.

De eis voor Van D. is veel lager, omdat haar rol geringer was.