nederland

Eurlings moet met ex-vriendin om de tafel

Door ANP - 21 september 2016

HAARLEM – Oud-minister en IOC-lid Camiel Eurlings moet via een bemiddelingstraject een oplossing zien te vinden voor een conflict met zijn ex-vriendin. Tot dit zogenoemde mediation-traject heeft het Openbaar Ministerie in Haarlem besloten na wederzijdse aangiften van Eurlings en zijn voormalige vriendin.

Het OM zei woensdagavond dat voldoende bewijs is gevonden voor een ,,eenvoudige mishandeling” in de zomer van 2015 en dat Eurlings daar buiten de rechter om in een zogeheten OM-zitting voor kan worden bestraft. Voor de tegenaangifte van Eurlings aan het adres van zijn ex-vriendin wegens smaad en een poging tot afpersing is volgens een woordvoerster van het OM geen bewijs gevonden.

Het verloop van het onafhankelijke bemiddelingstraject, waar beide partijen op vrijwillige basis aan kunnen meedoen, wordt in een later stadium in de OM-zitting beoordeeld.