nederland

Film Hany Abu-Assad ingezonden voor Oscar

Door ANP - 28 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – De speelfilm The Idol van de Palestijns-Nederlandse regisseur Hany Abu-Assad dingt mee naar een Oscarnominatie voor de beste niet-Engelstalige film. De film is de officiële Palestijnse inzending, meldden enkele Amerikaanse filmwebsites en -blogs.

The Idol vertelt het waargebeurde verhaal van de Palestijnse zanger Mohammad Assaf, die met zijn overwinning bij Arab Idol zijn thuisland in 2013 in een overwinningsroes bracht. Abu-Assad sleepte eerder al nominaties in de wacht voor Omar (2013) en Paradise Now (2005).

De film van Abu-Assad is al de derde film van een Nederlandse regisseur die voor de categorie beste niet-Engelstalige film is ingestuurd. Eerder werd bekend dat Elle van Paul Verhoeven door Frankrijk en Tonio van Paula van der Oest door Nederland zijn ingestuurd om kans te maken op een nominatie.

Of de films daadwerkelijk gaan meedingen naar een Oscar wordt pas in januari duidelijk. Dan maakt de organisatie de nominaties per categorie bekend. De uitreiking van de felbegeerde beeldjes is op 26 februari in Los Angeles.