nederland

Geen deal in moordzaak Visser en Severein

Door ANP - 22 september 2016

MURCIA (ANP) – De advocaten van de beklaagden in de zaak van de moord op het Nederlandse stel Lodewijk Severein en Ingrid Visser zijn er niet in geslaagd een deal met de aanklagers te sluiten. De krant La Verdad de Murcia meldde donderdag dat overleg tussen de advocaten en aanklagers en raadslieden van nabestaanden dinsdag vruchteloos is gebleven.

De advocaten wilden voor de drie hoofdverdachten twintig jaar cel, terwijl de aanklagers vijftig jaar eisen wegens moord met voorbedachten rade. Als er een overeenkomst was bereikt, zou een proces niet nodig zijn. Het proces moet 28 september beginnen en zou twee maanden duren.

De Nederlandse volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein werden half mei 2013 in de omgeving van Murcia op gruwelijke wijze vermoord. Visser had eerder in de stad gespeeld bij de club CAV Murcia 2005. Hoofdverdachte Juan Cuenca Lorente was onder meer manager bij die club.