nederland

Geen kaartcontroles conducteurs op maandag

Door ANP - 23 september 2016

UTRECHT (ANP) – Conducteurs die zijn aangesloten bij vakbond FNV Spoor voeren komende maandag geen kaartcontroles uit. Daarmee vragen zij aandacht voor het behoud van de tweede conducteur op alle dubbeldekstreinen. Die is nodig voor de sociale veiligheid van reizigers en passagiers, aldus FNV Spoor.

De aankondiging volgt op het verstrijken van het ultimatum aan de directie van NS, die niet is ingegaan om voor 16.00 uur vrijdagmiddag de maatregel ongedaan te maken.

De NS laat weten de actievoerders opnieuw voor een gesprek te hebben uitgenodigd. Volgens het vervoersbedrijf is het schrappen van de tweede conducteur op de twintig korte dubbeldekstreinen van het type DDZ6 goed uit te leggen, ook aan de reizigers. NS wijst het reizend publiek erop dat maandag ondanks de afwezigheid van kaartcontroles gewoon moet worden betaald. De poortjes bij de stations maken het volgens de NS noodzakelijk om in- en uit te checken.