nederland

Geen Studenten-Oscar voor Nederlandse films

Door ANP - 24 september 2016

LOS ANGELES (ANP) – De twee Nederlandse films die in de race waren voor een Student Academy Award zijn bij de uitreiking in Los Angeles buiten de prijzen gevallen.

In de categorie beste buitenlandse film was Lazarus genomineerd, van regisseur Gonzalo Fernandez, scenarist Marielot van der Slikke en producent Julia Rombout. Lazarus is een absurdistische roadmovie over een moeder die niets meer heeft om voor te leven. De film nam het op tegen achttien andere genomineerde producties.

In de categorie beste documentaire was My Silicone Love in de race, over een man die dertien levensechte poppen heeft en van ze houdt alsof het echte mensen zijn, van regisseur Sophie Dros en producent Eleanora de Rijke. In deze categorie waren zeven titels geselecteerd.

De Student Academy Awards worden jaarlijks door de organisatie van de Oscars uitgereikt aan de beste door filmstudenten gemaakte films ter wereld. Dit jaar was een recordaantal van 1749 titels uit de hele wereld ingezonden.