nederland

Gesprek met OM over aanpak discriminatie

Door ANP - 23 september 2016

DEN HAAG (ANP) – Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) gaat met het Openbaar Ministerie in gesprek over de stapel aangiftes van discriminatie waar de aanklagers niet aan toe komen. ,,Het is van groot belang dat er tegen discriminatie wordt opgetreden”, aldus de minister vrijdag.

RTL Nieuws berichtte donderdag dat justitie het aantal aangiftes wegens discriminatie niet aankan. Slechts een kwart van de aangiftes wordt door het OM behandeld.

,,De ernstige zaken moeten natuurlijk met voorrang worden opgepakt. Tegelijkertijd is het duidelijk dat het door sociale media veel makkelijker is geworden om discriminerende uitingen te doen. Dat betekent dat er heel veel zaken zijn. Daar ga ik goed met het Openbaar Ministerie over in gesprek”, aldus Van der Steur.

Zijn collega Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) laat weten dat het heel belangrijk is dat mensen aangifte blijven doen, maar ook dat het dan vaker leidt tot vervolging. ,,Wat mij betreft gaat het omhoog. We gaan het er in de ministerraad zeker over hebben”, aldus Asscher. Wat hem betreft wordt er ook zwaarder gestraft.