nederland

GroenLinks wil ongelijkheid aanpakken

Door ANP - 06 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – GroenLinks wil de ongelijkheid en tegenstellingen in ons land aanpakken. Dat wil ze bereiken door onder meer loonstijging en investeringen. Dat staat in het conceptverkiezingsprogramma dat de partij dinsdag heeft gepresenteerd.

De partij van Jesse Klaver vindt dat er drastische keuzes moeten worden gemaakt om de economie te vergroenen waarbij het welzijn voorop staat en welvaart wordt verdeeld. ,,GroenLinks wil nieuw perspectief voor iedereen”, stelt het programma.

Concreet wil ze de komende kabinetsperiode alle kolencentrales sluiten en een einde aan de bio-industrie. Ook wordt de uitstoot van kooldioxide (CO2 – dat een belangrijk aandeel heeft in de opwarming van de aarde) belast. Nederland moet hiermee het meest ambitieuze klimaatbeleid ooit krijgen.

De kloof tussen arm en rijk moet kleiner, vindt de partij. ,,Het is tijd voor een loongolf.”