nederland

Huizen ontruimd en treinverkeer stil om gaslek

Door ANP - 16 september 2016

ZWOLLE (ANP) – In Zwolle moesten vrijdagochtend zo’n twintig huizen worden ontruimd vanwege een gaslek aan de Erfwal. Bij een boring voor bodemonderzoek werd een transportgasleiding geraakt. Het treinverkeer tussen Zwolle en Kampen moest worden stilgelegd omdat de leiding vlak langs het spoor loopt.

De leiding was al aan beide kanten afgesloten, maar het resterende gas moest volgens de veiligheidsregio IJsselland nog uit de leiding stromen. De gaslucht was duidelijk te ruiken in de omgeving. Na zo’n twee uur was alle gas uit de leiding. De bewoners van de huizen die waren opgevangen in het cultuurhuis Stadshagen konden rond 12.45 uur weer naar huis. Het treinverkeer kon worden hervat. Netbeheerder Enexis heeft de leiding gerepareerd.