nederland

Israël wil helpen in strijd tegen terreur

Door ANP - 06 september 2016

DEN HAAG (ANP) – De Israëlische premier Benjamin Netanyahu wilde maandag tijdens een gesprek met premier Mark Rutte een ding duidelijk maken: Israël wil Nederland en Europa graag helpen in de strijd tegen islamitische terrorisme. Maar concrete afspraken zijn niet gemaakt.

,,Israël verdedigt onze gemeenschappelijke waarden”, zei Netanyahu na een werklunch in het Catshuis. ,,Wij willen onze ervaringen (op het gebied van terrorismebestrijding – red) met jullie delen.” Volgens hem komt er steeds meer waardering voor de rol die zijn land speelt op dit gebied.

Rutte ging niet in op het aanbod van zijn ,,goede vriend” Netanyahu in. Hij zei wel dat hij de relatie met Israël wil verdiepen. Maar ook dat Israël moet stoppen met de uitbreiding van de nederzettingen in bezet Palestijns gebied.