nederland

Kabinet kijkt naar opvangen pensioenkorting

Door ANP - 15 september 2016

DEN HAAG (ANP) – De korting van pensioenen kan mogelijk worden verlicht door een langere hersteltermijn voor pensioenfondsen die moeten korten. Zij kunnen dan de korting over meer jaren uitsmeren. Daardoor worden gepensioneerden minder gekort.

Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Pensioenen) gaat bekijken of de hersteltermijn elf jaar kan blijven. Die periode was tien jaar maar is nu al tijdelijk elf jaar. Mogelijk kan verlenging soelaas bieden, aldus Klijnsma. Met de toezegging gaat de bewindsvrouw in op een suggestie van onder meer vakbond FNV.

Vrijwel de hele Tweede Kamer maakt zich zorgen over de kortingen op pensioenen. Die dreigen omdat de pensioenfondsen door de lage rentestand een hogere buffer moeten hanteren.