nederland

Kinderen: meer geld voor defensie en natuur

Door ANP - 19 september 2016

DEN HAAG (ANP) – Kinderen in Nederland willen dat er veel meer geld vloeit naar defensie en natuur. Dit blijkt uit de zogenoemde kindermiljoenennota, waaraan ruim 10.000 kinderen uit vierhonderd klassen hebben meegewerkt.

De kinderen vinden dat er 27 miljard euro naar de zorg moet gaan, en 26 miljard naar het leger. Ter vergelijking: voor dit jaar begrootte het kabinet-Rutte de zorgkosten op 74,6 miljard, de kosten voor defensie op 7,5 miljard.

Voor natuur willen kinderen 23 miljard euro uittrekken. Dat is 23 keer zoveel als wat er in de echte miljoenennota staat, aldus Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg (VVD). Hij kreeg de kindermiljoenennota maandagmiddag in Den Haag overhandigd, een dag voordat de echte miljoenennota verschijnt.

De kinderen pleitten verder voor 26 miljard naar veiligheid en hetzelfde bedrag voor scholen.