nederland

KNMI treft noodvoorziening vanwege storing

Door ANP - 17 september 2016

DE BILT (ANP) – De stroomstoring zaterdag bij het KNMI in De Bilt was zaterdag rond 19.00 uur nog niet opgelost. Er worden nu voorbereidingen getroffen om uit te wijken naar een noodvoorziening op Luchtbasis Woensdrecht, meldt een woordvoerder van het meteorologisch instituut.

Door de storing zijn vitale functies uitgeschakeld, zoals de weerkamer. Hierdoor kan het KNMI geen actuele weerdata doorgeven aan allerlei afnemers, zoals internetproviders en luchthaven Schiphol.

De storing ontstond tijdens onderhoudswerkzaamheden aan de stroomvoorziening. In een bunker op de luchtbasis is een zogeheten noodweerkamer ingericht om van daaruit een weerkamer te kunnen opstarten. Deze wordt bemand door meteorologen van het KNMI. Als de noodweerkamer werkt, kunnen alle afnemers weer worden bediend over actuele weersomstandigheden.