nederland

KNMI uren uit de lucht door storing

Door ANP - 17 september 2016

DE BILT (ANP) – Het KNMI in De Bilt heeft zaterdag te kampen gehad met een urenlange storing. Aan het eind van de middag vielen verschillende systemen uit na onderhoudswerkzaamheden.

Tijdens die werkzaamheden draaide alles zonder problemen op een noodaggregaat. Maar toen weer werd teruggeschakeld op gewone stroom viel het ene na het andere systeem uit. Daardoor kon het KNMI geen actuele weerdata doorgeven aan allerlei afnemers, zoals internetproviders en luchthaven Schiphol.

Rond 19.00 uur week de weerdienst uit naar de luchtmachtbasis Woensdrecht. Daar werd in een bunker een zogeheten nood-weerkamer ingericht die werd bemand door meteorologen van het KNMI. Om 22.30 uur was de stroomstoring op de locatie in De Bilt verholpen en werkte alles weer naar behoren, aldus een woordvoerder.