nederland

Koning bij doop kleine Carlos in Parma

Door ANP - 25 september 2016

PARMA (ANP) – Koning Willem-Alexander heeft zondagmorgen in de kathedraal van Parma de doop bijgewoond van prins Carlos jr, de zoon van zijn neef prins Carlos de Bourbon de Parme en diens vrouw prinses Annemarie. De koning is één van de vijf peetouders van het in april geboren prinsje.

De komst van de koning en andere leden van de koninklijke familie was vooraf strikt geheim gehouden. De doop zelf, door bisschop Enrico Solmi van Parma, was zaterdag pas officieel aangekondigd.

Prins Carlos jr is het derde kind van Carlos en Annemarie, maar volgens de dynastieke regels van het Huis Bourbon-Parma is hij de troonopvolger en toekomstige hertog van Parma en Piacenza. Beide titels voert nu zijn vader prins Carlos. Dat is ook de reden dat de doop in Italië plaatsvond.

Andere peetouders van prins Carlos Enrique Leonard zijn Dom Duarte Pio, de Portugese troonpretendent, prinses Maria de las Nieves van Bourbon-Parma, Lodewijk Gualthérie van Weezel en Javier Lubalza Roca.