nederland

Koning op weg naar Ridderzaal

Door ANP - 20 september 2016

DEN HAAG (ANP) – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vanaf Paleis Noordeinde in de Glazen Koets vertrokken naar het Binnenhof. Na een korte rijtoer door het centrum van Den Haag komt het koningspaar aan bij de Ridderzaal. Daar gaat Willem-Alexander de troonrede voorlezen. Dit jaar doet hij dat voor de vierde keer.

Voor het paleis staan honderden belangstellenden om een glimp van het koninklijk paar op te vangen. Er is geen plekje meer vrij. Ook elders langs de route is het dringen geblazen.

De stoet gaat langs het Noordeinde, Kneuterdijk, Lange Voorhout, Lange Houtstraat en Plein naar het Binnenhof. Het is de eerste keer in lange tijd dat de Glazen Koets op Prinsjesdag is te zien. De Gouden Koets is enkele jaren uit de roulatie voor groot onderhoud.

De Glazen Koets is protocollair gelijkwaardig aan de Gouden Koets en is bespannen met acht paarden.