nederland

Korte brand in Rotterdams Groothandelsgebouw

Door ANP - 21 september 2016

ROTTERDAM (ANP) – In het monumentale Groothandelsgebouw in Rotterdam heeft in de nacht van dinsdag op woensdag korte tijd brand gewoed. Het vuur was ontstaan op het dak van het gebouw naast het Centraal Station. Tuinmeubilair had daar door nog onbekende oorzaak vlam gevat. Ten tijde van de brand waren er geen mensen in het pand aanwezig. Rond 07.30 uur is het gebouw vrijgegeven

Het vuur wist zich vanaf het dak te verspreiden via de luchtkanalen, aldus een woordvoerder. De brandweer zette groot materiaal in, waaronder een hoogwerker om de brand op het negen verdiepingen hoge pand goed te kunnen bestrijden.

Op het dak zit een groot terras van The Suicide Club, een restaurant met cocktailbar dat zich er in 2015 vestigde. De brand zorgde voor dikke rookwolken boven het centrum van Rotterdam.

Het Groothandelsgebouw, gevestigd pal naast het Centraal Station, is het grootste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland. Het pand telt bijna 180 huurders. Het pand werd begin jaren ’50 gebouwd na de bombardementen op Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog. Het is een rijksmonument.