nederland

Lekke band verdringt hete motor op vakantie

Door ANP - 07 september 2016

DEN HAAG (ANP) – Nederlandse vakantiegangers met lekke banden langs Europese wegen bezorgden de ANWB Alarmcentrale dit jaar een drukke zomer. Voorheen werd de top van zomerpechgevallen aangevoerd door problemen met de koeling van voertuigen, maar door de overwegend matige temperaturen tijdens de reisweekenden is dat euvel uit de bovenste gelederen verdwenen.

Doordat auto’s en caravans steeds vaker geen reservewiel aan boord hebben, zorgden de lekke banden de afgelopen maanden voor de meeste hulpvragen. Bovendien meldt de alarmcentrale een opvallende toename van het aantal ‘retro-‘ bussen, campers en motoren waarmee Nederlanders door Europa reizen. Dat leidt in geval van panne volgens de ANWB vaak tot een ingewikkeld hulpverleningsproces omdat garages meestal geen onderdelen voor de oldtimers in huis hebben.