nederland

Minder hard varen in de Amsterdamse grachten

Door ANP - 14 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – Boten in de Amsterdamse grachten mogen vanaf 1 januari nog maar maximaal 6 kilometer per uur varen. Dat was 7,5 kilometer. Maar het college van burgemeester en wethouders verlaagt de snelheid om overlast op het water te verminderen en de doorvaart in de grachten goed te laten verlopen.

,,Een verlaging van de maximumsnelheid met 1,5 kilometer per uur lijkt weinig, maar op het water is dat veel”, zegt wethouder Udo Kock (Waterbeheer). De maatregel zorgt voor minder lawaai voor omwonenden en minder luchtvervuiling. De verlaagde snelheid gaat gelden op al het Amsterdamse binnenwater, met uitzondering van twee hoofdvaarroutes (over de Kostverlorenvaart en de Amstel) en de Ertshaven, de Entrepothaven en het Spoorwegbassin.