nederland

Minister: gedrag Zaandam niet groter maken

Door ANP - 09 september 2016

DEN HAAG (ANP) – De overlast van een groep Turks-Nederlandse jongeren in Zaandam moet stoppen, maar het moet ook niet groter worden gemaakt dan het is. Dat heeft minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) vrijdag gezegd.

Een cameraman en een verslaggeefster van het SBS6-programma Hart van Nederland werden donderdag in de Zaandamse wijk Poelenburg bedreigd. De journalisten waren bezig aan een item over overlast en intimidatie bij een winkelcentrum in de buurt, toen de mannen verhaal kwamen halen.

Buurtbewoners beklagen zich al langere tijd over het gedrag van de groep. Een ‘vlogger’ onder de overlastgevers publiceert video’s van de rondhangende groep op YouTube.

,,Ik vind ook echt dat dit gedrag niet kan en dat men ermee moet ophouden”, aldus Van der Steur. Tegelijkertijd liet hij weten dat de lokale autoriteiten in Zaandam precies weten wat ze moeten doen.