nederland

Moordzaak Visser/Severein in Spanje begonnen

Door ANP - 28 september 2016

MURCIA (ANP) – Bijna 3,5 jaar na de moord op topvolleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein is woensdag bij het Provinciale Hof van Murcia (Zuidoost-Spanje) onder grote belangstelling het proces tegen de vier verdachten begonnen. Het misdrijf leidde indertijd tot grote opschudding, zowel in Spanje als Nederland.

De moeder van Visser, Patsy Visser, en andere familieleden zijn uit Nederland overgekomen om het proces bij te wonen. Ze willen geen commentaar geven.

Het proces is achter gesloten deuren begonnen met de samenstelling van de volksjury. Die bestaat uit negen burgers en twee reserves.

De openbare aanklager eist vijftig jaar celstraf voor de Spanjaard Juan C., zakelijk manager van de profvolleybalclub uit Murcia, waar Visser tussen 2009 en 2011 bij speelde. Hij zou het misdrijf beraamd hebben om een zakelijk geschil met Visser en Severein.